Αμπελώνες Βασιλείου

Ήταν το 1905 όταν ο Γιώργος Βασιλείου, ο παππούς, γέννημα – θρέμμα της περιοχής των Μεσογείων της Αττικής, δημιουργεί ιδιόκτητους αμπελώνες για να φτιάξει το κρασί του. Ο γιος του Παναγιώτης Βασιλείου, δεύτερη γενιά οινοποιών, συνεχίζει την τέχνη και την παράδοση της οικογένειας.Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Dijon, στη Γαλλία, ο οινολόγος Γιώργος Βασιλείου αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση με σκοπό τη δημιουργία εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο η ενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Έτσι, δημιουργεί το οινοποιείο του Κτήματος Βασιλείου, το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί και είναι το πρώτο επισκέψιμο οινοποιείο της περιοχής.