Gentilini

Το 1929 ο Γεράσιμος Καμπίτσης άνοιξε κοντά στο Λονδίνο ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Αγγλίας, το Isleworth Wineries. 35 χρόνια αργότερα, ο εγγονός του, Σπύρος Κοσμετάτος, έτυχε να περάσει δύο χρόνια κοντά στους αμπελώνες και το Ινστιτούτο Οίνου της Νότιας Αφρικής, στο Stellenbosch. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα και η πρόκληση της δημιουργίας στον ελληνικό χώρο ενός κρασιού που θα συναγωνιζόταν ποιοτικά τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Με την πρόκληση αυτή μπροστά του, ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Περαιτέρω λεπτομερείς πειραματισμοί κατά την διάρκεια της οινοποίησης κατέληξαν στην πρώτη εμπορική σοδειά του 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και στον πολύ δύσκολο χώρο της αγοράς της Αγγλίας. Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI με νέες ιδέες και νέα ορμή. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια : Με συνεχείς πειραματισμούς για ολοένα και πιο υψηλή επίδοση, αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, η GENTILINI έχει ως πρώτιστο μέλημά της την ύψιστη ποιότητα, τον πολιτισμό της γεύσης και την απόλαυση του καταναλωτή.