Κτήμα Λαντίδη

Το Kτήμα Λαντίδη είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1993 από τον Πανίκο Λαντίδη με έμφαση στην ανάδειξη του ποιοτικού Ελληνικού κρασιού. Το έδαφος και το κλίμα της Νεμέας ήταν αυτό που ώθησε τον Πανίκο Λαντίδη να καλλιεργήσει στα εδάφη της ευγενείς ποικιλίες αμπέλου όπως Αγιωργίτικο, CabernetSauvignon, Merlot, Chardonnay, Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά. Στα πρώτα 20 στρέμματα τού ιδιόκτητου αμπελώνα , καλλιεργήθηκε η λευκή ποικιλία chardonnay και ένα χρόνο μέτα ακολούθησε η ερυθρή ποικιλία αγιωργίτικο που έμελλε να γίνει και η βάση του κτήματος στα επόμενα χρόνια. Η απόδοση του οινοποιείου έχει αυξηθεί σταδιακά, με παραγωγή σήμερα 249.000 φιάλες ετησίως και εξαγώγιμα προϊόντα περίπου το 50% της παραγωγής, κυρίως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο, Βέλγιο, στη Γερμανία, Ελβετία και Ιταλία. Σήμερα, το Κτήμα Λαντίδη αναπτύσσεται σε 150 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα και 50 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελουργών.