Κτήμα Χατζηδάκης

Το 1996 ο Χαρίδημος Χατζηδάκης πραγματοποίησε την αναμπέλωση ενός μικρού εγκαταλειμμένου από το 1956, λόγω του μεγάλου σεισμού της Σαντορίνης, αμπελώνα. Ο αμπελώνας αυτός του μισού εκταρίου, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, στο χωριό Πύργος Καλλίστης, καλλιεργήθηκε βιολογικά με τη γηγενή ποικιλία της Σαντορίνης Αηδάνι. Ένα υπάρχον μικρό υπόσκαφο κτίσμα, μια παραδοσιακή «σπηλιά» της Σαντορίνης, μεταμορφώνεται το καλοκαίρι του 1997 σε οινοποιείο ή Κάναβα όπως ονομάζονται τα οινοποιεία στη Σαντορίνη. Οι πρώτες φιάλες κρασιού του οινοποιείου θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο του 1999, με τη «Σαντορίνη» εσοδείας 1998 και το ερυθρό «Μαυροτράγανο» εσοδείας 1997. Αυτή ήταν και η αρχή για το οινοποιείο Χατζηδάκη.